Posted on Mar 16, 2011

Cry Baby, Wah-Wah

Een ode aan een bassfishtoday.com pedaal, de één zal het onzin vinden maar voor de ander is het een verandering die de muziek gemaakt heeft tot wat het nu is. Dat laatste is precies waar deze documentaire over gaat. Het wah-wah pedaal is een effect waar nog steeds vrijwel alle gitaristen er één van hebben, als het er al niet meerdere zijn. Een leuke documentaire (van een uur); om rustig op je gemak eens te bekijken. Van 1966 tot het hedendaags gebruik van het pedaal. Met bekende en minder bekende. De hele film staat hier boven.

Beschrijving van de filmmakers zelf:
Cry Baby: The Pedal That Rocks The World tells the story of the wah wah effect pedal, from its invention in 1966 to the present day. Musicians, engineers, and historians discuss the impact of the pedal on popular music and demonstrate the various ways it has been used, as well as how its evolution has improved the ability of artists to express themselves musically. The film features interviews with Brad Plunkett, the inventor of the pedal, plus many other musical luminaries such as Ben Fong-Torres, Eddie Van Halen, Slash, Buddy Guy, Art Thompson, Eddie Kramer, Kirk Hammett, Dweezil Zappa, and Jim Dunlop. These professionals explain how a musical novelty transcended convention and has become timelessly woven into the fabric of modern pop-culture.