Posted on Jan 3, 2011

Inspiratie voor op maandag: Gadget of onmisbaar!?

Twitteren, Facebooken, Hyven, Whatsappen, Linkdinnen, smsen, mailen, gamen en zelfs bellen. Mogelijkheden te over met de mobiele telefoons van tegenwoordig. Zo ben ik nu een paar maanden de gelukkige eigenaar van een iPhone, volgestouwd met de meest gekke gadgets. Van hartslagmeters tot slaapmeters, van kompassen tot waterpassen, van boze vogels tot dik-maak-applicaties om nog maar van de hele rotzooi social media tools te zwijgen.

Of deze “Apps” mijn leven kwalitatief verbeteren vraag ik mij nog altijd af. Het neurotisch checken van de statussen van sociale netwerken zoals ik dat soms in mijn omgeving zie, lijken me niet echt bevorderlijk. Toch ben ook ik heel erg gevoelig voor het hoge “gadget gehalte” van de telefoons de laatste tijd. Zeker als het mijn leven wél kwalitatief kan verbeteren… of in ieder geval vergemakkelijken!

De iPhone kent zogenaamde Push berichten. Deze berichten verschijnen bijvoorbeeld op het moment dat iemand een mailtje stuurt of als er gereageerd is op je facebook status. Wat nou als deze berichten niet meer gaan over je online leven maar over je offline leven (je weet wel; die plek waar je face-to-face met mensen moet praten en waar het buiten naar luchtverfrisser ruikt) Wat als deze berichten gaan over je tosti’s die klaar zijn, de oven die warm is, het stoplicht dat op groen staat, of…. dat de postbode is langs geweest:

Tuurlijk, het is een simplistisch voorbeeld (en voor sommige iets te technisch) en het is ook niet nieuw, maar dit zal toch de toekomst gaan worden. Steeds meer mensen besturen praktisch hun hele huis al met de iPhone (of Android… whatever…) Domotica, wordt een steeds belangrijker onderdeel van onze wereld. Ik moet eerlijke zeggen dat ik bij het idee al blijer wordt om alles met mijn iPhone te kunnen besturen. Die Apple jongens hebben ons goed in hun greep….

1 Comment